Brad Pitt prozradil ze soudního spisu: Tohle Angelina Jolie přehnala! Je „mstivá“...

Angelina Jolie 5

Autor: Jan Novák, stars24.cz

3. června 2023 11:01

Brad Pitt nepolevuje ve svém právním sporu s bývalou manželkou Angelinou Jolie kvůli jejich dřívějšímu společnému vlastnictví francouzského vinařství. V právních dokumentech, které byly předloženy Pittovými právníky a získal je zpravodajský kanál CNN, herec ostře kritizuje Jolie za prodej jejího podílu v Château Miraval v roce 2021. Pitt označuje tento krok za "pomstychtivý" po "nepříznivém rozhodnutí o vazbě".

"Dokumenty tvrdí, že Jolieino rozhodnutí ukončit vyjednávání s Pittem bylo plánované a vycházelo z úmyslu," uvádí se v nich. "Na soudním jednání bude prokázáno, že Joliein postup byl nezákonný, vážně a úmyslně poškodil Pitta a neoprávněně ji obohatil."

V pátek odpoledne právník Jolie Paul Murphy reagoval na CNN ohledně obvinění Pitta z údajného zneužití během letu letadlem v roce 2016, které bylo součástí soudního podání Jolie v říjnu.

Murphy uvedl: "Pitt dosud veřejně nepopřel události té osudné cesty letadlem, která se stala před sedmi lety. Realita je taková, že Pitt odmítl dokončit prodej Miraval s Jolie, pokud nebude sjednáno mlčení ohledně zneužití."

Zástupce Pitta v té době pro CNN zpochybnil podrobnosti uvedené v říjnovém podání.

"Brad přijal odpovědnost za své činy, ale odmítá nést zodpovědnost za věci, které se neděly," sdělil zástupce.

Pitt nebyl zatčen ani obviněn v souvislosti s incidentem, který se stal při letu do Los Angeles se svými dětmi. Po vyšetřování FBI bylo konstatováno: "Ve světle obvinění týkajících se letu pod jurisdikcí speciálních letadel Spojených států, kterým cestoval Brad Pitt s dětmi, provedla FBI důkladné vyšetřování a rozhodla, že nebude pokračovat ve vyšetřování. Nebyla vznesena žádná obvinění," uvedla mluvčí FBI Laura Eimillerová ve svém prohlášení pro CNN.

V roce 2016 Jolie požádala o rozvod, který byl v roce 2019 oficiálně uzavřen. Ale dohoda o společné péči o jejich nezletilé děti ještě není definitivně vyřešena.

V říjnu 2021 Jolie prodala svůj podíl ve společnosti Miraval společnosti Tenute del Mondo, dceřiné společnosti Stoli Group, kterou vlastní ruský oligarcha Jurij Shefler.

Pitt v roce 2022 podal žalobu proti prodeji a tvrdil, že byl prodej nezákonný, protože se s Jolie dohodli, že žádný z nich nebude prodávat bez souhlasu druhého.

Jolie na to reagovala podáním protižaloby, ve které tvrdila, že žádná taková dohoda neexistovala. Prodala svůj podíl, aby získala finanční nezávislost a uzavřela bolestnou kapitolu pro ni a jejich děti.

Bývalý pár si venkovské sídlo a vinařství na jihu Francie zakoupil v roce 2008.

Zajímavosti o jejich manželství

Nejednalo se o první manželství ani pro Brada Pitta, ani pro Angelinu Jolie. Pitt byl předtím ženatý s herečkou Jennifer Aniston, se kterou se rozvedl v roce 2005. Jolie byla provdána za herce Billyho Boba Thorntona, ale jejich manželství skončilo rozvodem v roce 2003. Setkání Pitta a Jolie na filmovém natáčení "Pan a paní Smithovi" v roce 2004 se stalo přelomovým okamžikem v jejich životech.

Brad Pitt a Angelina Jolie se vzali v srpnu 2014 v intimní ceremonii na jejich venkovském sídle v jižní Francii. Jejich svatební obřad byl velmi soukromý a údajně se zúčastnilo jen několik blízkých přátel a rodinných příslušníků. Jako pár byli známí svými humanitárními činy a spoluprací na charitativních projektech.

Měli spolu šest dětí - tři biologické a tři adoptované. Jejich biologické děti jsou dcery Shiloh a Vivienne a syn Knox, zatímco adoptované děti jsou Maddox (adoptován v Kambodži), Zahara (adoptována v Etiopii) a Pax (adoptován ve Vietnamu). Jolie a Pitt se často snažili vychovávat své děti ve snaze poskytnout jim vyvážený a normální život, navzdory své slavné povaze a rozsáhlé kariéře v zábavním průmyslu.

Témata: Brad Pitt Angelina Jolie