Smrt slovenského herce Heribana: Lékaři jej den před smrtí pustili z nemocnice! Zanedbali péči?

Dano Heriban

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. června 2023 12:42

Slovenskem otřásla minulý týden smutná zpráva. Ve věku pouhých 43 let zemřel populární herec Daniel Heriban. Krátce před svou smrtí stěžoval na bolesti zad a byl dokonce v nemocnici, odkud ho ale den před smrtí pustili domů.

Vývoj zdravotního stavu herce zmapoval server Čas.sk. Ten uvedl, že umělec začal pociťovat bolesti páteře v pondělí 22. května, kdy byl v Praze. Problémy ale přičítal dlouhé cestě autem ze Slovenska.

Když se však vracel domů, jeho zdravotní stav se zhoršil a herec jel přímo do bratislavské nemocnice. Tam ale nedorazil a jen pár metrů před nemocnicí si musel zavolat záchranku.

"Záchranáři zjistili, že herec měl rozdílně vysoký tlak v rukou, bolesti a měli to vyhodnotit jako podezření na disekci aorty, která je životu nebezpečná," řekl Novému Času zdroj blízký nemocnice. Sanitka Heribana okamžitě převezla na urgentní příjem. 

Tam ale údajně lékař usoudil, že hospitalizace potřebná není a poslal ho domů. Druhý den ráno však Heriban zemřel, právě na disekci aorty.

Otázkou tedy zůstává, zda v případě úmrtí vždy Heribana nebylo zanedbáno poskytnutí zdravotní péče. Tím se aktuálně zabývá Úřad pro dohled nad zdravotní péčí.

Témata: Dano Heriban