Bruce Willis a jeho vážná nemoc: Dcera promluvila, jak je herec na tom!

Bruce Willis 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. června 2023 11:44

Jak už stars24.cz v minulosti informoval, slavný herec Bruce Willis kvůli zdravotním problémům ukončil kariéru. Od té doby se ale veřejnosti vyhýbá a moc informací o něm známo není.

Něco málo o jeho soukromí nyní prozradila dcera Tallulah pro magazín Vogue. Ta řekla, jak vypadá jeho život se zákeřnou nemocí - demencí.

"Hodně času tráví ve společných prostorách domu nebo v pracovně. Ta je naplněna drobnostmi, které nasbíral. Jsou tam modely aut, mince, kameny a různé mosazné předměty. Tam tráví svůj čas nejraději," řekla.

Dodala, že herci pomáhá i hudba. "Vždycky mu tam hraje hudba. Můj táta je excelentní hudebník, umí hrát na ústní harmoniku. Miluje své staré skladby, které zahrnují několik žánrů," uvedla. 

Frontotemporální demence je typ demence, který je nejčastějším typem u lidí mladších 60 let. Zatímco termín 'demence' je nejčastěji spojován se ztrátou paměti, frontotemporální demence (FTD) je jiná.

Mnohem pravděpodobněji ovlivní osobnost postiženého, chování, jazyk i pohyb, právě kvůli částem mozku, které postihuje: čelní a spánkový lalok. Lidé diagnostikovaní s tímto typem demence mají podle asociace průměrnou dobu dožití sedm až 13 let. 

Willisovým patrně nejznámějším hereckým počinem je série akčních filmů Smrtonosná past. Poté překvapil rolí dětského psychiatra Malcolma Croweho v mysteriózním Šestém smyslu.

Podobné role se mu však už nedostalo a režiséři, ať už Quentin Tarantino v Pulp Fiction, Terry Gilliam ve sci-fi 12 opic, Luc Besson v Pátém elementu nebo Robert Rodriguez a Frank Miller v Sin City, ho obsazovali hlavně do známého typu drsňáka.

 

Témata: Bruce Willis