Whoopi Goldbergová byla vyhozena z pohřbu Tiny Turner!

Whoopi Goldberg 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. května 2023 20:00

Málokdo je takový živel jako americká herečka Whoopi Goldbergová. "Královna komiků" se záplavou dredů a nebezpečně nakažlivým úsměvem dokáže strhnout lecjaké publikum. Nyní ale tvrdě narazila!

Whoopi Goldberg patří mezi nejslavnější zpěvačky a herečky, které by mohly zesnulé Tině Turner směle konkurovat. Obě se ale dlouho znaly a Whoopi se dokonce objevila na jejím pohřbu. Podle médií ale byla požádána, aby pohřeb opustila! Tina jí totiž údajně neměla ráda!

Vrchol kariéry Whoopi Golberg přišel po několika propadácích na začátku 90. let, kdy získala Oscara za vedlejší úlohu potrhlé okultistky v romantické tragikomedii Duch. Kasovními trháky byly i Sestry v akci, kde si Whoopi zahrála barovou zpěvačku, která se na útěku před gangstery skrývá v klášteře.

Rodačka z New Yorku již od svých osmi let účinkovala v divadle, tehdy ještě jako Caryn Elaine Johnsonová. Vyrůstala v New Yorku ve skromných poměrech s matkou-samoživitelkou a starším bratrem. Na konci 60. let propadla hnutí hippies, ale nakonec se dokázala dostat ze závislosti na heroinu i manželství s drogovým dealerem. Poté s dcerou Alexandrou odešla do Los Angeles za svým snem. A zvolila si nové jméno: "Whoopi proto, že vydávám zvláštní zvuky a neustále se kroutím." A Goldbergová po své židovské matce. Zpočátku se živila všelijak, například líčila zesnulé v pohřebním domě.

Televizi dobyla komickými skeči v zábavných pořadech, ve filmu se jí podařilo prosadit v polovině 80. let díky roli ve Spielbergově snímku Purpurová barva, za který si vysloužila svoji první oscarovou nominaci. "Od narození, od první sekundy, kdy jsem vyšla z lůna své matky, jsem se chtěla stát herečkou," řekla Goldbergová při své návštěvě Česka v roce 1996.

Whoopi Goldbergová, zvaná také "černé tornádo", byla v 90. letech také vůbec první ženou tmavé pleti, která kdy uváděla předávání Oscarů.

Témata: Tina Turner Whoopi Goldberg