Roger Waters ustoupil? Ocitl se v hledáčku policie a změnil svou show!

Roger Waters z legendární skupiny Pink Floyd

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. května 2023 13:53

Britský hudebník Roger Waters změnil podobu jevištní show na svém nedělním koncertě ve Frankfurtu nad Mohanem. Zjevně tak reagoval na dění posledních dní, kdy se ocitl v hledáčku poté, co během berlínského koncertu "střílel" z imitace samopalu v uniformě zjevně inspirované oděvy nacistů.

Hlavní berlínský policejní inspektor Martin Halweg minulý týden potvrdil serveru Sky News, že bylo zahájeno vyšetřování. "Kontext jevištního oblečení ospravedlňuje či dokonce oslavuje nacistickou diktaturu způsobem, který pošlapává památku obětí a narušuje veřejný pořádek," uvedl Halweg.

Policisté podle inspektora shromáždí veškeré důkazy a žalobci poté rozhodnou o dalším postupu. Německo má velmi striktní pravidla upravující použití nacistické symboliky. Provinilcům hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Mezi kritiky Watersova vystoupení nechybělo izraelské ministerstvo zahraničí. "Dobré ráno všem s výjimkou Rogera Waterse, který trávil večer v Berlíně (ano, v Berlíně) znesvěcováním památky Anny Frankové a dalších šesti milionů Židů zavražděných během holocaustu," napsalo na twitteru.

Témata: Roger Waters