Roger Waters: PRVNÍ SLOVA o kritice kvůli oděvu při berlínské show

Roger Waters

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

27. května 2023 17:50

Roger Waters, jehož kvůli koncertnímu oděvu zjevně inspirovanému nacistickou uniformou vyšetřuje německá policie, poprvé reagoval na kritiku v souvislosti s vystoupením v Berlíně. Legendární muzikant vzkázal světu, že se nehodlá měnit.

Zakladatele legendární britské skupiny Pink Floyd také zkritizovalo izraelské ministerstvo zahraničí, podle kterého znesvětil památku Anne Frankové a dalších šesti milionů Židů zavražděných během holocaustu.

Waters na facebooku napsal, že kvůli berlínské show se do něj pustili lidé, kteří ho chtějí umlčet, protože nesouhlasí s jeho politickými postoji a morálními principy. Hudebník tvrdí, že kritizovaná část vystoupení je naopak jasným vzkazem proti fašismu a nespravedlnosti.

"Strávil jsem celý život vystupováním proti autoritářství a útlaku, kdekoliv ho vidím. Když jsem byl ještě dítě, jméno Anne Frankové často padalo v našem domě. Stala se trvalou připomínkou toho, co se stane, když je fašismus ponechán bez kontroly. Moji rodiče bojovali proti nacistům ve druhé světové válce a můj otec zaplatil tu nejvyšší cenu," uvedl slavný baskytarista.

Waters dodal, že bez ohledu na možné konsekvence bude nadále odsuzovat nespravedlnost a každého, kdo ji ve světě způsobuje.

Témata: Roger Waters