Německo v ŠOKU! Zemřel známý komentátor Michael Morhardt (†55)

Michael Morhardt

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. května 2023 13:23

Německá soukromá televizní stanice Sky se ocitla v hlubokém zármutku, jelikož došlo k nečekanému úmrtí jejího dlouholetého zaměstnance a velmi oblíbeného komentátora Michaela Morhardta ve věku 55 let.

Je to obrovská tragédie pro německý fotbal, protože Morhardt měl v sobotu na stadionu Signal Iduna Park komentovat zápas posledního kola Bundesligy, ve kterém může Borussia Dortmund získat po dlouhých jedenácti letech mistrovský titul.

V pátek večer informoval o úmrtí Michaela Morhardta jeho kolega, spolukomentátor Jörg Dahlmann. Na Instagramu s hlubokým smutkem napsal: "Ztratili jsme člověka, který byl možná mým nejlepším přítelem. Byl to fantastický, jedinečný člověk. Michaeli, vždycky na tebe budeme vzpomínat."

Podle zprávy serveru Bild zemřel komentátor Michael Morhardt na Mallorce během dovolené, kde ho postihl infarkt. Morhardt strávil dlouhá léta své kariéry jako zaměstnanec televize Sky a v sobotu měl původně spolukomentovat duel mezi týmy Dortmundu a Mainzu s Wolffem-Christophem Fussem.

Fuss neskrýval smutek. "Je to pro mě naprosto nesmyslné, jsem úplně zničený. Michael byl po mém boku téměř 20 let na stadionech po celém světě. Byl nejen mým asistentem a redaktorem, ale především mým skvělým přítelem," uvedl. Dodal také, že ti nejlepší lidé odejdou příliš brzy, což je nepříjemná pravda života.

Témata: Michael Morhardt úmrtí