Roger Waters z Pink Floyd pobouřil Německo! Oblečením připomínal nacistu

Roger Waters z legendární skupiny Pink Floyd

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

26. května 2023 15:50

Spoluzakladatel legendární britské rockové skupiny Roger Waters je vyšetřován německou policií poté, co během berlínského koncertu "střílel" z imitace samopalu v uniformě zjevně inspirované oděvy nacistů.

Ze záběrů na sociálních sítích je patrné, že legendární baskytarista Waters měl na sobě dlouhý černý kabát a na ruce červenou pásku, na které byla zkřížená kladiva namísto svastiky.

Great news! Berlin police have launched a criminal investigation into Roger Waters following his concert in which he dressed like a Nazi SS officer holding a gun and denigrated the murder of Anne Frank.Shockingly is promoting Waters currently.

— StopAntisemitism (@StopAntisemites)

Hlavní berlínský policejní inspektor Martin Halweg potvrdil serveru Sky News, že bylo zahájeno vyšetřování. "Kontext jevištního oblečení ospravedlňuje či dokonce oslavuje nacistickou diktaturu způsobem, který pošlapává památku obětí a narušuje veřejný pořádek," uvedl Halweg.

Policisté podle inspektora shromáždí veškeré důkazy a žalobci poté rozhodnou o dalším postupu. Německo má velmi striktní pravidla upravující použití nacistické symboliky. Provinilcům hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Mezi kritiky Watersova vystoupení nechybělo izraelské ministerstvo zahraničí. "Dobré ráno všem s výjimkou Rogera Waterse, který trávil večer v Berlíně (ano, v Berlíně) znesvěcováním památky Anny Frankové a dalších šesti milionů Židů zavražděných během holocaustu," napsalo na twitteru.

Témata: Roger Waters Německo Policie Německo