Světově uznávaný hudebník Lenny Kravitz slaví 59. narozeniny! Znáte jeho největší hity?

Lenny Kravitz

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. května 2023 11:35

Lenny Kravitz je americký zpěvák, skladatel, multiinstrumentalista a herec. Narodil se před 59 lety 26. května 1964 v New Yorku. Jeho hudba je ovlivněna různými žánry, včetně rocku, funk, soul, R&B a psychedelického rocku, což mu vytvořilo charakteristický a nezaměnitelný hudební styl.

Kravitz získal světové uznání na přelomu 80. a 90. let 20. století díky svým hitům jako "Are You Gonna Go My Way", "Fly Away", "It Ain't Over 'til It's Over" a "American Woman". Během své kariéry získal mnoho hudebních ocenění, včetně Grammy, a prodal více než 40 milionů alb po celém světě.

Kromě hudby se Kravitz také objevil v několika filmech, včetně "The Hunger Games" série, "Precious" a "The Butler". Má také svůj vlastní designérský a nábytkářský podnik a je známý svým jedinečným a stylovým oblékáním.

Lenny Kravitz je považován za jednoho z nejvýznamnějších a ikonických hudebníků své generace a jeho hudba je stále oblíbená po celém světě. Jeho charismatický vzhled, hlas a schopnost skládat písně ho činí jednou z nejvýraznějších osobností v hudbě.

Témata: Lenny Kravitz