ABBA dala Eurovizi košem. Na soutěži, která je před 50 lety proslavila, odmítla vystoupit!

skupina ABBA 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. května 2023 9:51

Jeden z nejslavnějších vítězů Eurovize, skupina ABBA, vyloučila, že by mohla vystoupit na příštím ročníku nejslavnější pěvecké soutěže. Ten se díky vítězství Loreen bude konat ve Švédsku.

Švédsko se příští rok stane organizátorem největší živě vysílané hudební akce na světě. Vítězství Loreen prakticky okamžitě vyvolalo spekulace, že by na pódiu mohla vystoupit i ABBA.

Skupina se totiž proslavila právě díky Eurovizi a patří mezi její nejznámější vítěze v historii. Její mužští členové Björn Ulvaeus a Benny Andersson ale tuto možnost odmítli.

Přitom v roce 2024 uplyne 50 let od té doby, kdy ABBA s písní Waterloo tuto soutěž vyhrála. V pořadu BBC Newsnight Andersson ale prohlásil, že "v žádném případě" nevystoupí.

"Nechci. A pokud nechci já, nebudou chtít ani ostatní. Je to stejné pro všechny čtyři. Pokud někdo řekne ne - je to ne," vysvětlil. "Můžeme slavit 50 let skupiny ABBA i bez toho, abychom byli na pódiu," dodal Ulvaeus. 

Skupina ABBA, kterou spolu s Björnem Ulvaeusem a Benny Andersson tvořily i Agnetha Faltskogová a Anni-Frid Lyngstadová, se mezinárodně proslavila právě po úspěchu v Eurovizi v roce 1974.

Témata: skupina ABBA Eurovize