Beyoncé a Jay-Z se plácli přes kapsu: Koupí domu trhli rekord!

Jay-Z a Beyoncé

Autor: Eliška Procházková, stars24.cz

25. května 2023 18:51

Hudební ikony Beyoncé a Jay-Z si zakoupili nový dům v Malibu, který se stal nejdražším domem v historii Kalifornie. Podle informací TMZ zaplatili přibližně 200 milionů dolarů za vilu o rozloze 30 000 čtverečních stop s výhledem na Paradise Cove.

Tato částka je o třetinu nižší než původně požadovaných 295 milionů dolarů. I tak nákupem překonali rekord z října 2021, kdy byl dům prodán za 177 milionů dolarů, a stali se majiteli druhého nejdražšího domu v USA. První příčku drží newyorský penthouse z roku 2019, za který bylo zaplaceno 238 milionů dolarů. Uvedl to magazín People.

Dům, který byl postaven během 15 let, je architektonickým skvostem od japonského mistra Tadao Anda, který je známý pro svůj minimalistický a zenový styl. Na pozemku o rozloze šest akrů se nachází bazén, tenisový kurt, kino, knihovna a galerie umění. Předchozím majitelem byl sběratel umění William Bell, syn tvůrce několika amerických seriálů.

Beyoncé a Jay-Z pochopitelně nejsou noví v oblasti luxusního bydlení. V roce 2017 zakoupili za 88 milionů dolarů komplex o rozloze 30 000 čtverečních stop v Bel Air a o měsíc později si pořídili sídlo v Hamptons za 26 milionů dolarů. Obě nemovitosti byly prodány za nižší cenu.

Témata: Beyoncé Jay-Z