Proč se William a Harry nesnesou? Za vším mají být tato slova!

Princ William a princ Harry

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. května 2023 21:44

Rozepře uvnitř královské rodiny, která vedla k tomu, že princ Harry a jeho manželka Meghan opustili Británii a vzdali se svých oficiálních povinností, začala poté, co se vévoda ze Sussexu nepohodl se svým bratrem, princem Williamem.

Vyplývá to z informací z knihy Finding Freedom (Hledání svobody). William podle autorů knihy již na začátku Harryho vztahu s americkou herečkou vyjádřil obavy, zda jeho bratr není "zaslepený" touhou a zda se svatbou s Meghan Markleovou příliš nespěchá.

Harryho ale údajně Williamova rada, aby "věnoval tolik času, kolik bude potřeba, aby tu dívku mohl blíže poznat", pobouřila. Naštvala ho prý zejména slova "tu dívku", která podle něj zněla "snobsky a povýšeně", píše se rovněž v neautorizované biografii.

Jde ale jen o jednu z verzí toho, co stálo na počátku jejich rozepře. Jiná uvádí, že důvodem stěhování do USA neměly být spory bratrů, které od malička spojovala smrt matky, princezny Diany.

Údajně jsou na vině jejich manželky. Meghan Markle a Kate Middleton se podle všeho nesnesly, což zvýšilo napětí mezi Harrym a Williamem. A než aby bratři riskovali, že se pohádají, raději se jeden z párů odstěhoval nejprve z paláce a poté i z Británie.

Obě manželky přitom navenek vypadají usměvavě a spokojeně. Podle blízkého přítele rodiny ale Meghan kašle na stanovená pravidla, což Kate dohánělo k nepříčetnosti. 

Témata: Princ Harry Princ William