Korunovační oslavy končí. Takhle je zhodnotil Karel III.!

Král Charles III. 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. května 2023 18:02

Britský král Karel III. poděkoval za skvělý zážitek zpěvákům, kteří v neděli vystoupili na korunovačním koncertu, jenž se konal na jeho počest na hradě Windsor.

Karel a jeho manželka Camilla byli v sobotu v londýnském Westminsterském opatství korunováni v rámci největší slavnostní události v Británii za posledních 70 let. Nedělní oslavy vyvrcholily "korunovačním koncertem", na kterém vystoupili zpěváci jako Lionel Richie a Katy Perry. Společně s královskou rodinou představení přihlíželo na 20.000 diváků.

V nečekaném komediálním skeči po koncertě Karel a Camilla přerušili Richieho a Perry, když vyprávěli své zážitky z víkendu v televizní show American Idol, v níž jsou oba zpěváci porotci. 

Karel se Richieho zeptal, zda tam zpěváci budou "celou noc", v narážce na zpěvákův hit All night long. "Jen jsem si chtěl ověřit, jak dlouho budete tuto místnost využívat?" zeptal se rozesmátý král. "Moc vám děkuji za vaše skvělé vystoupení i Katy, bylo to úžasné, opravdu bylo," dodal.

Po víkendu pouličních oslav a slavností se dnes, kdy je v Británii kvůli korunovaci státní svátek, sejdou tisíce organizací k dobrovolnickému programu.

Témata: Král Charles III. (Karel III.)