Meghan vyměnila rodinu za přátele? Média zjistila, co dělala místo korunovace!

Meghan Markle a princ Harry 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. května 2023 10:50

Vévodkyně Meghan se, jak známo, korunovace krále Karla III. neúčastnila. Podle tvrzení některých médií to mělo být kvůli oslavám narozenin syna Archieho. Fotografům se ale povedlo zachytit ji na túře, a to bez jediného člena rodiny!

Měli tam být oba. Jak už stars24.cz informoval, Harry a Meghan, kteří dlouhodobě žijí v USA, byli na korunovaci pozváni. Mluvčí královské rodiny sdělil BBC, že pár "obdržel emailovou korespondenci ohledně korunovace z kanceláře Jeho Veličenstva".

Jenže na korunovaci dorazil pouze princ Harry, který se krátce po ní sebral a odjel na letiště. Podle magazínu People chtěl být princ oporou svému otci v tento nesmírně důležitý den a i Karel III. chtěl mít u sebe svého syna.

Stejně tak ale chtěl být i Harry se svým synem, a tak krátce po ceremonii odletěl zpět do USA. Archie totiž slavil čtvrté narozeniny, a to byl i oficiální důvode neúčasti vévodkyně Meghan na korunovaci.

Co přesně tedy Meghan dělala během korunovačního víkendu namísto osobní účasti v Británii? Kdo by čekal, že byla zaneprázdněna péčí o rodinu nebo oslavou, spletl by se. Podle serveru TMZ totiž vyrazila ven s přáteli, konkrétně na túru.

Na několika fotografiích, které se novinářům povedlo pořídit, je vidět, jak si prosluněné kalifornské počasí užívá. "Tady je na výletě s přáteli...bez prince Harryho. Její manžel není nikde k vidění. (...) Žije si svůj život. (...) Netrápí jí, že zmeškala tu velkou událost, je se svou partou a směje se. Je zajímavé, že princ Harry tam není," uvedl server.

Podle serveru Style Caster Meghan původně zvažovala, že se korunovace zúčastní. "Zdroj z okolí vévody a vévodkyně uvedl, že Meghan chtěla být na korunovaci a podpořit svého tchána, ale určité okolnosti ji to nedovolily," uvedl.

Svou roli v její neúčasti mohla hrát i snaha o vyhnutí se pozornosti médií. "Když se ohlédnete zpět, tak některé z největších problémů Meghan a Harryho byly způsobeny tím, že o nich všichni neustále mluvili a pozornost na ně byla upřena v době, kdy to tak být nemělo," uvedl. 

Témata: Meghan Markle Velká Británie královská rodina (gbr)