Proč Harry po korunovaci zmizel z Británie? S králem to nemělo nic společného!

Princ Harry 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. května 2023 14:16

Jak už stars24.cz informoval, princ Harry krátce po korunovaci krále Karla III. nasedl do auta a odjel na letiště. Lidé okamžitě začali spekulovat, co bylo důvodem, a ten byl nyní odhalen.

Proč Harry po korunovaci odjel? Na to se ptala na internetu řada Britů poté, co král s královnou zamířili po korunovaci se zbytkem rodiny zpět do Buckinghamského paláce.

Jako jedna ž možností se nabízela, že nechtěl být účasten ikonického vystoupení na balkoně, kam by se stejně nedostal. Podle serveru CNN proto, že na něj nebyl pozván.

Televize BBC následně uvedla, že krátce po korunovaci nasednul do auta a odjel na letiště. Zamířil tedy rovnou zpět do Spojených států, kde se svou rodinou trvale žije.

Podle britského serveru Telegraph k tomu ale měl dobrý důvod. Jeho syn Archieho totiž včera slavil čtvrté narozeniny, a Harry mu chtěl dát alespoň pusu na dobrou noc.

Ostatně právě narozeniny jsou i oficiálním důvodem neúčasti vévodkyně Meghan na korunovaci je. Stejně jako snaha celou korunovaci nedramatizovat.

Podle serveru Style Caster sice Meghan zvažovala, že se zúčastní. "Zdroj z okolí vévody a vévodkyně uvedl, že Meghan chtěla být na korunovaci a podpořit svého tchána, ale určité okolnosti ji to nedovolily," uvedl.

Témata: Princ Harry Král Charles III. (Karel III.)