Korunovace Karla III: Proč na ni nebyla Meghan? Důvody odhaleny!

Meghan Markle 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. května 2023 13:17

Korunovace nového britského krále a královny se vyjma počasí vydařila, alespoň pro ně dva. Vzhledem k náhlému odjezdu prince Harryho, o kterém stars24.cz informoval již v sobotu, se ale zdá, že vévoda ze Sussexu ji nesl o něco hůře. A hlavně sám. Jeho rodina totiž chyběla.

Harry a Meghan, kteří dlouhodobě žijí v USA, přitom byli na akci pozváni. Mluvčí nedávno sdělil BBC, že pár "obdržel emailovou korespondenci ohledně korunovace z kanceláře Jeho Veličenstva".

Zároveň ale bylo dlouho jasné, že nově korunovaní král a královna se k nim nezachovají stejně, jako k jejich přímému nástupci. Na balkoně totiž byli princ William a vévodkyně Kate i jejich děti princ George, princezna Charlotte a princ Louis, Meghan s Harrym zde ale místo mít neměli.

"Král má jasno v tom, koho chce, aby reprezentoval monarchii. Pro nějaký sentiment zde není místo, jedná se o státní, ne rodinnou událost, a je správné, aby při tomto velkém veřejném okamžiku byli pouze pracující členové rodiny," uvedl zdroj deníku The Mirror.

Není proto divu, že se Harry krátce po korunovaci sebral a odjel na letiště. Proč na ni ale vůbec jezdil? A proč naopak Meghan s dětmi nepřijela?

Harry chtěl, Meghan nesměla?

Harry se korunovace zúčastnit chtěl. Podle magazínu People chtěl být oporou svému otci v tento nesmírně důležitý den a, i Karel III. chtěl mít v takto významný den u sebe svého syna. Podle zdroje byl rád, že se Harry zúčastnil, i když přijel sám.

V případě Meghan je to ale složitější. Oficiálním důvodem neúčasti na korunovaci je, že v Kalifornii slaví Archieho čtvrté narozeniny. Skutečným důvodem ale zřejmě může být snaha celou korunovaci nedramatizovat.

Omid Scobie, který spolupracoval s Meghan a princem Harrym na své knize o jejich životě Finding Freedom, řekl v týdnu v britské televizi v pořadu This Morning, že se domnívá, že se královské rodině uleví, když nepřijede.

Svou roli v její neúčasti mohla hrát i snaha o vyhnutí se pozornosti médií. "Když se ohlédnete zpět, tak některé z největších problémů Meghan a Harryho byly způsobeny tím, že o nich všichni neustále mluvili a pozornost na ně byla upřena v době, kdy to tak být nemělo," uvedl. 

Podle serveru Style Caster přesto Meghan zvažovala, že se zúčastní. "Zdroj z okolí vévody a vévodkyně uvedl, že Meghan chtěla být na korunovaci a podpořit svého tchána, ale určité okolnosti ji to nedovolily," uvedl.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Král Charles III. (Karel III.)