Zdeněk Godla přiznal: Dostal jsem přes hubu!

Zdeněk Godla 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. května 2023 11:48

Zdeněk Godla patří mezi nejoblíbenější herce současnosti a naposledy jej diváci mohli spatřit ve čtvrtém díle Bastardů. Během natáčení vzpomínal i na své dětství a na to, jak ho nebavila škola. Přiznal, že raději lítal po venku, za což doma nejedenkrát "dostal přes hubu".

"Já v tom filmu viděl sám sebe jako takového parchanta. Napadlo mě, že si lidi budou říkat, že scénář není reálný, ale je. Tohle fakt existuje. Byl jsem taky parchant. Když jsem šel do školy, vytrhl jsem si stránku, kterou jsme se ten den měli učit, abych netahal celou učebnici. Vůbec jsem nehleděl na to, že to je školní knížka a že to táta bude muset zaplatit," svěřil se Novinkám.

Dodal, že do školy se mu chodit nechtělo. "Byl jsem lenivý, nechtělo se mi vstávat. Tak to má asi většina dětí, ale mě to ve škole ani nebavilo. Asi proto, že jsem byl trochu blbej a ničemu jsem nerozuměl. Čtení ani český jazyk mi nešly. To pro mě byly nejhorší předměty," prozradil na sebe.

Raději tedy trávil čas lítáním po venku. To se ale doma nesetkalo s kladnou odezvou. "Táta mě pak naháněl, často mě ani nemohl najít. Když mě našel, dostal jsem přes hubu a šel spát. Ráno se mi nechtělo vstávat, tak jsem šel za školu," dodal.

Přiznal ale, že jeho děti jsou v tomto úplně jiné a škola je baví. Jeho nejstarší syn měl dokonce vždy na vysvědčení vyznamenání a i chování a přístup k učitelkám měl na výbornou. 

Témata: Zdeněk Godla