Co by na to řekla Alžběta? Karel III. začal úřadovat, vyměnil královská zvířata!

Král Charles III. 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. května 2023 10:24

Britský král Karel III. rozprodává věci patřící jeho matce, zesnulé královně Alžbětě II. Zbavil se například několika závodních koní a nyní mění i královské psy!

"Nejde o nic zvláštního; (panovníci) prodávají koně každý rok," uvedl mluvčí Tattersall Jimmy George. "Královna měla vlastní klisny, které chovala a prodávala. Nemůžete si je nechat všechny," dodal George.

Královna Alžběta II., která zemřela po sedmi desetiletích na trůně, zdědila po svém otci Královský hřebčín, chovnou stanici dostihových koní ve východoanglickém sídle Sandringham. Z chovné stanice podle BBC vzešlo mnoho vítězů.

Královna Alžběta II. měla komě jiného vřelý vztah ke zvířatům a milovala nejen koně, ale za života měla i desítky psů. Server The New York Times se zajímal o to, co se stane se čtyřmi královými psy, mezi nimiž jsou dva corgi, jeden kříženec corgiho s jezevčíkem a kokršpaněl.

Buckinghamský palác na dotaz týkající se psů nedal odpověď. Podle serveru Yahoo ale dal Karel III. přednost teriérům Jack Russell. V Buckinghamském paláci tak nově žijí dva Jack Russell teriéři jménem Bluebell a Beth.

Témata: Král Charles III. (Karel III.)