Tohle asi nikdo nečekal! Princ Harry se po korunovaci sebral a...

Princ Harry 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. května 2023 18:50

Celý svět byl dnes svědkem jedinečné události. Karel III. byl korunován na britského krále. Obřadu se účastnilo 2200 hostů včetně českého prezidenta Petra Pavla a dalších státníků. Korunovaci Británie naposledy zažila před 70 lety, kdy na trůn usedla jeho matka, zesnulá královna Alžběta II. Někteří členové královské rodiny ale neměli takové výsady, jako jiní.

Poté, co byla na konci dvouhodinového obřadu Karlovi III. usazena na hlavu koruna a o chvíli později byla korunována i Camilla, se oba vydali zpět do Buckinghamského paláce.

Tam vystoupili na balkónu paláce spolu s dalšími členy královské rodiny včetně prince Williama, vévodkyně Kate a jejich dětí prince George, princezny Charlotte a prince Louise.

Princové Harry a Andrew ale na balkoně nebyli. V případě prince Andrewa zřejmě proto, že se vzdal svých královských povinností po obvinění ze zneužití nezletilé dívky. Princ Harry ale nemohl, i kdyby chtěl!

Podle serveru CNN totiž na balkonu nevystoupil proto, že nebyl pozván. Televize BBC uvedla, že krátce po korunovaci nasednul do auta a zřejmě odjel na letiště. Pravděpodobně tedy ještě dnes opustí Británii a odletí zpět do USA.

Na internetu se nyní živě spekuluje o tom, jestli měl vůbec příležitost s Karlem po korunovaci mluvit. Na rozdíl od ostatních členů totiž po ceremonii do paláce vůbec nevyrazil.

Témata: Král Charles III. (Karel III.) Princ Harry