Španělskou miss se stala transsexuální modelka! Teď bude bojovat o titul Miss Universe!

Angela Ponce (miss Španělska) 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

5. července 2018 16:27

Poprvé v historii se soutěže Miss Universe zúčastní transgender modelka. Šestadvacetiletá Angela Ponce vyhrála soutěž krásy ve Španělsku a teď se utká s krasavicemi z celého světa!

Na první pohled by zřejmě nikdo netipoval, že se krásná a přitažlivá Angela narodila v mužském těle! V 11 letech si uvědomila, že se cítí být ženou. Proto se později podstoupit hormonální léčbu. A v roce 2014 změnu pohlaví završila operací.

Rok po přeměně se Angela pokoušela dostat na Miss World, ale neuspěla. Letos ovšem měla mnohem větší úspěch, španělskou soutěž vyhrála a pyšní se titulem španělské Miss Universe. Teď se navíc utká i s dalšími kráskami ve finále světové Miss Universe.

„Vždy bylo mým snem hájit jméno a barvy Španělska před celým vesmírem,“ napsala na Instagramu po výhře Angela. „Mým cílem je být hlasem nejen pro LGBTQ+ komunitu, ale pro celý svět," dodala Ponce, která podporuje také organizaci Daniela Fundacion, která se zabývá problematikou transsexuálů.

Organizátoři soutěže Miss Universe zrušili zákaz transgender soutěžících již v roce 2012 poté, co transgender modelka Jenna Talackova právně soutěž napadla.

Témata: Angela Ponce (miss Španělska) Miss Universe Španělsko transgender modelky