Gérard Depardieu v problémech. Producenti se kvůli údajnému obtěžování rozhodli pro rázný krok!

Francouzský herec Gérard Depardieu 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. dubna 2023 21:13

Jak už stars24.cz informoval, třináct žen obvinilo francouzského herce Gérarda Depardieua ze sexuálního násilí, osahávání a obhroublých návrhů. Dělo se tak podle nich během natáčení v letech 2004 až 2022. Producenti se na základě těchto tvrzení rozhodli stáhnout herce z propagace jeho nového filmu Umami.

Herec se k novým obviněním odmítl vyjádřit, jeho právníci odmítají, že by porušil zákon. Herečky, komparzistky, maskérky nebo techničky u filmu ale popisují velmi podobné chování ze strany 74letého herce.

Údajně měl směrem k nim mít vulgární návrhy, sexuální narážky, mělo dojít i k osahávání pod šaty během natáčení nebo snahu proniknout prsty pod spodní prádlo. Když tehdy dvacetiletá herečka Sarah Brooksová vykřikla ve chvíli, kdy ji herec osahával, ostatní se jen smáli jeho komentáři "vždyť jsi přece chtěla uspět u filmu", popisuje příklady BFM TV.

Na základě těchto obvinění se producenti rozhodli herce stáhnout z propagace jeho nového filmu Umami. Obávají se, že by kauza mohla poškodit výsledek jejich práce.

Film popisuje příběh kuchaře, který odjede do Japonska hledat sám sebe. Depardieu v něm hraje hlavní roli po boku například herce Pierre Richarda. Film Umami jde navzdory kauze do kin už 17. května. 

"Nadále obhajujeme tento film a Gérard Depardieu není spojen s jeho propagací," uvedli podle francouzských médií producenti s tím, že si přejí, aby "stovky hodin práce a značná energie, kterou všichni zúčastnění vynaložili, nepřišly nazmar."

Témata: Gérard Depardieu