Zemřel Jerry Springer (†79): Měl nejkontroverznější televizní show!

Jerry Springer

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

27. dubna 2023 18:10

Ve věku 79 let zemřel moderátor a někdejší politik Jerry Springer, spolutvůrce pořadu považovaného například magazínem Variety, který přinesl zprávu o jeho úmrtí, za nejkontroverznější televizní show v historii.

Springer zemřel ve čtvrtek ve svém domě v Chicagu po krátké nemoci. "Jeho schopnost se napojit na lidi byla klíčová pro jeho úspěch ve všem, co zkusil, ať už šlo o politiku, televizi nebo vtipkováni s lidmi na ulici. Je nenahraditelný a jeho ztráta bolí, ale vzpomínky na jeho intelekt a humor budou žít dál," uvedla mluvčí rodiny ve vyjádření pro Variety.

V Británii narozený Američan se nejprve věnoval politice. Byl poradcem Roberta Kennedyho, neúspěšně kandidoval do Kongresu. Mezi lety 1977 a 1978 byl starostou Cincinnati ve státě Ohio, později zvažoval i kandidaturu na guvernéra.

Nakonec ale zakotvil v televizi, kde se show nesoucí jeho jméno a příjmení vysílala od konce září 1991 až do roku 2018. Úspěch měla především ve druhé polovině 90. let, kdy se Springer s produkcí rozhodl pro nový formát, kde často docházelo ke konfrontacím mezi běžnými lidmi. Často se přitom týkaly homosexuality, prostituce, transvestitismu či jiných kontroverzních věcí. V roce 1998 porážel pořad ve sledovanosti i slavnou Oprah Winfrey Show.

Témata: Jerry Springer úmrtí