Elton John se loučí ve velkém stylu. Poslední koncerty a PAK KONEC!

Anglický zpěvák Elton John 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. dubna 2023 13:09

Britský hudebník Elton John vystoupí už za dva měsíce na festivalu Glastonbury, kde bude hlavní hvězdou nedělního programu. Bude to jeho poslední koncert v Británii a uskuteční se v rámci jeho rozlučkového turné.

Elton John zahájil své rozlučkové turné v září 2018. Pak ho ale na dva roky přerušila pandemie covidu-19. V listopadu zpěvák ukončil americkou část turné a poté, co se rozloučí i ve zbytku Evropy, odehraje úplně poslední červnový koncert ve Stockholmu, uvedl server The Guardian.

Festival v Glastonbury byl v letech 2020 a 2021 zrušen kvůli pandemii covidu-19. Akce má kapacitu zhruba 210.000 diváků, dobrovolníků a personálu. Lístky na další ročník se na začátku listopadu prodaly zhruba za hodinu.

V Praze vystoupil poprvé za hlubokého komunismu v roce 1984 v Paláci kultury. Pořadatelé prý tehdy nelibě nesli, když si dával nohy na klavír. Do české metropole vkročil již v prosinci 1983 coby prezident a majitel anglického fotbalového klubu Watford, který později prodal. A vcelku pravidelně se sem vrací.

V listopadu 2016 v pražské O2 areně ukázal, že je stále mistrným pianistou a jeho hlas neztratil nic ze své síly, a s českými diváky se rozloučil koncertem v roce 2019 smrští svých hitů.

Témata: Elton John