Hádka kvůli osmi dolarům: Slavný spisovatel se pustil do Muska, přišla ostrá reakce!

Elon Musk

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. dubna 2023 11:38

Na sociální síti Twitter je kvůli modrým ověřovacím ikonám živo. Zatímco majitel sítě je některým celebritám nechal odstranit, jiným je dal zdarma. Ty o to ale nestojí.

Twitter začal plnit své předchozí sliby a odstraňovat modré ověřovací ikony tisíců uživatelů sociální sítě. Mezi novými "neověřenými" účty jsou například ty patřící papeži Františkovi, německému kancléři Olafu Scholzovi, Cristianu Ronaldovi, Justinu Bieberovi či Beyoncé, uvedl server BBC.

Původně byla ikona ověření udělována zdarma a sloužila k boji proti šíření dezinformací a falešných účtů. Musk ale ověřeními zpoplatnil, což mělo Twitteru zajistit vyšší příjmy.

Jak se ale ukázalo některé slavné osobnosti o ověřovací ikonu nepřišly, i když ji odmítly uhradit. Musk za ni osobně zaplatil například v případě účtů spisovatele Stephena Kinga či herce Williama Shatnera.

My Twitter account says I’ve subscribed to Twitter Blue. I haven’t.My Twitter account says I’ve given a phone number. I haven’t.

— Stephen King (@StephenKing) April 20, 2023

"Můj účet na Twitteru říká, že jsem se přihlásil k odběru Twitter Blue, ale nepřihlásil. Můj účet na Twitteru říká, že jsem mu dal telefonní číslo, ale nedal," napsal King. "Není zač, namaste," odpověděl mu Musk.

Slavný spisovatel ale příliš nadšený není, naopak se do Muska pustil za to, že peníze nevyužil raději jinak. "Myslím, že pan Musk by měl dát mou ověřovací ikonku charitě. Doporučuji Prytula Foundation, která poskytuje životy zachraňující služby na Ukrajině. Je to jen 8 dolarů, tak by možná Musk mohl dát více," vyčetl šéfovi Twitteru.

Musk si to ale nenechal líbit a Kinga usadil. "Daroval jsem Ukrajině 100 milionů dolarů, kolik jste přispěl vy?" obořil se na Kinga. Odpověď doplnil tweetem od poradce ukrajinského prezidenta Mychajla Podoljaka, kde Muskovi poděkoval za zprovoznění služby Starlink na Ukrajině. "To bylo pro Ukrajinu kriticky důležité. Jsme vám vděční!" napsal.

I think Mr. Musk should give my blue check to charity. I recommend the Prytula Foundation, which provides lifesaving services in Ukraine. It's only $8, so perhaps Mr. Musk could add a bit more.

— Stephen King (@StephenKing) April 22, 2023

Podoljakův tweet přitom pochází z loňského roku, kdy ještě Ukrajina mohla Starlink plně využívat. Počátkem letošního roku ale SpaceX podnikla kroky k tomu, aby zabránila Starlink používat ukrajinské armádě k ovládání bezpilotních letounů.

"Je to rok, co se Ukrajina brání, a firmy by se měly rozhodnout, zda jsou na straně práva na svobodný život a na straně Ukrajiny, pak nebudou vymýšlet, jak škodit, nebo jestli jsou na straně Ruska a jeho 'práva' vraždit a zabírat území," zareagoval Podoljak a Muskův SpaceX vyzval, aby si vybral.

Témata: Elon Musk Stephen King