Alec Baldwin už není obviněn! Žalobci ho ale varují, že ještě nemá vyhráno

Alec Baldwin

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. dubna 2023 19:50

Prokuratura v americkém státě Nové Mexiko stáhla obvinění proti herci Alecu Baldwinovi z loňského neúmyslného zabití kameramanky Halyny Hutchinsové během natáčení westernu Rust, informuje AP. Pětašedesátiletý Baldwin byl obviněn v lednu tohoto roku.

"Rozhodnutí o zamítnutí žaloby nás potěšilo. Podporujeme řádné vyšetřování skutečností a okolností této tragické nehody," uvedli v prohlášení Baldwinovi právní zástupci. Žalobci se přesto zmínili o nových okolnostech ve vyšetřování a zároveň varovali, že Baldwin nebyl zproštěn viny.

Baldwinovi podal nabitou zbraň Dave Halls, který byl asistentem režiséra, s tím, že její použití je bezpečné. Při incidentu utrpěl zranění také režisér Joel Souza. Podle dokumentů ze soudu nabila zbraň filmová zbrojařka Hannah Gutierrezová-Reedová. Ta ji následně podala Hallsovi, který ji zkontroloval, aby se ujistil, že náboje neobsahují střelný prach.

Zvláštní žalobci Kari Morrisey a Jason Lewis uvedli, že obvinění z neúmyslného zabití proti Hannah Gutierrez Reedové, osobě, která dohlížela na zbraně určené k natáčení filmu, se nemění. Další soudní jednání bylo naplánováno na pátek u státního okresního soudu pro oba obžalované.

"Byly odhaleny nové skutečnosti, které vyžadují další vyšetřování a forenzní analýzu," uvedli žalobci ve čtvrtek v tiskové zprávě, aniž by tato fakta upřesnili. "Toto rozhodnutí nezbavuje pana Baldwina trestní viny a obvinění mohou být znovu vznesena," dodali. 

Incident se odehrál při natáčení nízkorozpočtového filmu Rust v lokalitě u Santa Fe v Novém Mexiku. Baldwin při něm 21. října 2021 vystřelil ze zbraně, v níž byl ostrý náboj. Předtím mu však bylo sděleno, že zbraň není nebezpečná. Dvaačtyřicetiletá kameramanka Hutchinsová přišla o život a 48letý režisér Joel Souza utrpěl zranění ramene.

Témata: Alec Baldwin