Proč princ Harry nepotvrdil účast na korunovaci Karla III. dříve? Zdroj odhalil pravé důvody!

Princ Harry 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. dubna 2023 17:44

Jak už stars24.cz informoval, princ Harry přijede na korunovaci svého otce, britského krále Karla III. Jeho manželka Meghan ale zůstane v Kalifornii s dětmi. A ani účast britského prince nebyla dlouho jistá. Proč se Harry tak dlouho rozhodoval?

Karel III. bude oficiálně korunován v londýnském Westminsterském opatství 6. května na ceremonii, která se odehraje podle až tisíciletých tradic. Zúčastní se jí více než 2000 oficiálních hostů včetně hlav států z celého světa.

Přípravy na korunovaci byly v uplynulých měsících částečně zastíněny vyjádřeními Harryho a Meghan o králi, Harryho starším bratrovi Williamovi a dalších členech královské rodiny v memoárové knize, dokumentu na Netflixu a v několikadílném televizním rozhovoru.

Buckinghamský palác vyjádřil potěšení nad tím, že může potvrdit účast vévody ze Sussexu na korunovaci. Vévodkyně Meghan však zůstane v Kalifornii s oběma dětmi páru, princem Archiem a princeznou Lilibet.

O účasti 38letého Harryho a jeho rodiny na korunovaci 74letého Karla III. a 75leté královny Camilly se měsíce vedly spekulace. Dlouho ani nebylo jasné, zda bude pár na akci pozván. I to se ale vyjasnilo a nyní už je jasné, že na balkon Buckinghamského paláce po korunovaci vystoupí jen pracující členové rodiny!

Jednat se tedy bude pouze o oficiální představitelé státu. Bude jich 15 a určitě mezi nimi nebudou jak princ Harry, tak ani králův bratr princ Andrew a jeho dcery, princezny Beatrice a Eugenie.

Na balkoně tak budou král a královna, princ princ William a vévodkyně Kate, jejich děti princ George, princezna Charlotte a princ Louis, dále vévoda z Edinburghu, princ Edward, a vévodkyně z Edinburghu Sophie, princezna Anna s manželem viceadmirálem sirem Timem Laurencem, vévoda z Kentu, princ Edward, a jeho manželka princezna Alexandra či princ Richard a vévodkyně z Gloucesteru Birgitte.

"Král má jasno v tom, koho chce, aby reprezentoval monarchii. Pro nějaký sentiment zde není místo, jedná se o státní, ne rodinnou událost, a je správné, aby při tomto velkém veřejném okamžiku byli pouze pracující členové rodiny," uvedl zdroj deníku The Mirror.

Právě místo, kde by měl Harry s Meghan během korunovace sedět, bylo podle serveru Daily mail důvodem, proč Harry s potvrzením účasti tolik otálel. Zdroj serveru řekl, že už na pohřbu královny Alžběty II. se oba cítili dotčeni místem, na němž seděli.

Témata: Princ Harry Král Charles III. (Karel III.)