Depardieu obětí MeToo? Ženy ho viní ze sexuálního obtěžování!

Francouzský herec Gérard Depardieu

Autor: stars24.cz, ČTK

12. dubna 2023 21:39

Třináct žen obvinilo francouzského herce Gérarda Depardieua ze sexuálního násilí, osahávání a obhroublých návrhů. Dělo se tak podle nich nejčastěji během natáčení a v letech 2004 až 2022. Své příběhy ženy svěřily investigativnímu serveru Mediapart, trestní oznámení žádná z nich nepodala, píše stanice BFM TV.

Herec se k novým obviněním odmítl vyjádřit, jeho právníci odmítají, že by porušil zákon.

Herečky, komparzistky, maskérky nebo techničky u filmu popisují velmi podobné chování ze strany 74letého herce: vulgární návrhy, sexuální narážky, osahávání pod šaty během natáčení, snahu proniknout prsty pod spodní prádlo a agresivitu. Shodně zmiňují i chybějící reakci produkce.

Když si 24letá komparzistka stěžovala produkci a chtěla hercovo chování nahlásit, vedení ji podle ní odbylo slovy "to je Gérard, rád škádlí". Několik lidí ji také odrazovalo od podání stížnosti. Když tehdy dvacetiletá herečka Sarah Brooksová vykřikla ve chvíli, kdy ji herec osahával, ostatní se jen smáli jeho komentáři "vždyť jsi přece chtěla uspět u filmu", popisuje příklady BFM TV.

Depardieu se popisuje jako gentleman, který se dvoří ženám a "je proti jakékoliv formě násilí, ať už slovnímu, fyzickému nebo psychickému". Herec o sobě navíc tvrdí, že je "extrémně stydlivý", píše Mediapart.

Mediapart oslovil 20 režisérů a producentů, kteří s Depardieuem pracovali. Devět jich neodpovědělo vůbec, 11 uvedlo, že nic takového na natáčení neviděli ani o tom nevěděli.

Ačkoliv ženy, které popsaly své zážitky s francouzským hercem, podle Mediapartu nepodaly žalobu, tři z nich se rozhodly svědčit v jiném, již probíhajícím případu. Depardieu už je vyšetřován pro podezření ze znásilnění a sexuálního napadení Charlotte Arnouldové, začínající herečky a dcery rodinných přátel. Herec ji údajně napadl v roce 2018, on to však popírá.

Témata: Gérard Depardieu