Pohár trpělivosti přetekl! Harry a Meghan jsou vykázáni!

Meghan Markle 3

Autor: ČTK

25. března 2023 18:21

Britský král Karel III. chce po svém synovi Harrym a jeho ženě Meghan, aby přestěhovali svůj zbývající majetek z rezidence nedaleko hradu Windsor, kterou dříve využívali.

Jako první o tom informoval deník The Daily Telegraph a list The Sun. Informaci následně potvrdil i mluvčí páru. Král podle nich chce sídlo Frogmore Cottage uvolnit pro prince Andrewa.

Harry a Meghan dostali dům, který leží na pozemku hradu Windsor, k dispozici v roce 2018 od tehdejší královny Alžběty II. jako svatební dar. Rezidenci však příliš nevyužili, neboť několik měsíců na místě probíhala rekonstrukce a na začátku roku 2020 se pár definitivně přestěhoval do zámoří.

Princ a jeho žena tehdy oznámili, že už nechtějí být předními představiteli britské monarchie, načež ztratili tituly "královských výsostí" a zahájili nový život ve Spojených státech. Po odjezdu Harryho a Meghan dostala nemovitost do užívání Harryho sestřenice Eugenie, mladší dcera prince Andrewa, společně s manželem. Podle listu The Sun se ale z domu již odstěhovali.

Podle britského tisku nyní dostali od Buckinghamského paláce "žádost o vystěhování" a plánují, jak přesunout své věci do Kalifornie, kde momentálně bydlí. Frogmore Cottage byla údajně nabídnuta Andrewovi, který se v roce 2020 rovněž stáhl ze své oficiální role v návaznosti na obvinění ze sexuálního zneužití nezletilé ženy.

"Můžeme potvrdit, že vévoda a vévodkyně ze Sussexu byli požádáni, aby opustili svou rezidenci ve Frogmore Cottage," uvedl mluvčí Harryho a Meghan. Buckinghamský palác uvedl, že tyto zprávy nebude nijak nekomentoval. Jak k tomu poznamenal nejmenovaný královský zdroj, jde o soukromou rodinnou záležitost.

Harrymu podle The Sun Karel III. novou rezidenci nenabídl, což znamená, že princ a jeho žena by pro své vzácné cesty do Spojeného království už neměli k dispozici vlastní ubytování. Deník napsal, že král spustil proces vystěhování několik dní poté, co na začátku roku do prodeje vstoupila autobiografie prince Harryho s názvem Spare (Náhradník).

V ní 38letý vévoda ze Sussexu přišel s dalšími obviněními vůči členům královské rodiny a mimo jiné popsal incident, při kterém jej údajně jeho starší bratr William srazil na zem kvůli sporu ohledně manželky Meghan.

Informace o definitivním odchodu "Sussexů" z Frogmore Cottage přichází dva měsíce před termínem korunovace Karla III., přičemž zatím není jasné, zda bude pár na akci pozván.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Král Charles III. (Karel III.)