Ani zastřelení kameramanky tvůrce nezastaví. Alec Baldwin se vrátí k dotočení filmu Rust!

Alec Baldwin

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. února 2023 17:33

Producenti westernového filmu Rust chtějí na jaře znovu začít natáčet poté, co práci štábu na více než rok přerušil incident, při němž herec v hlavní roli Alec Baldwin zastřelil kameramanku.

Podle středečního oznámení se natáčení přesune na západ amerického státu Montana do lokality Yellowstone Film Ranch, uvádí web Variety. Počítá se i s účastí Baldwina, který v Novém Mexiku čelí obžalobě z neúmyslného zabití.

Podle Variety byly práce na filmu asi v polovině, když v říjnu 2021 výstřel při natáčení zabil 42letou kameramanku Halynu Hutchinsovou. Zbraň, kterou držel Baldwin, měla obsahovat slepý náboj, místo toho se však do ní neznámo jak dostala skutečná kulka. Ta také zranila režiséra Joela Souzu.

Zpráva o plánovaném pokračování natáčení přišla už loni na podzim, když se rodina Hutchinsové dohodla s producenty na urovnání občanskoprávního sporu. Výsledkem mimo jiné bylo, že vdovec po zastřelené Matthew Hutchins se stal výkonným producentem snímku. Nebylo však jasné, kde bude produkce pokračovat.

Yellowstone Film Ranch je lokací pro natáčení westernů, která funguje od léta 2020, píše Variety. Zakladatelé prostoru v novém prohlášení uvedli, že je dojalo odhodlání "celé produkce filmu Rust dokončit Halyninu vizi". Režisér Souza jim poděkoval za pozvání na filmový ranč v Montaně, jejíž krása je podle něj nepopsatelná. "Je mi ctí pracovat s tak skvělými partnery s cílem dotáhnout to do konce ve jménu Halyny," dodal.

Témata: Alec Baldwin