Idol žen Michael Bolton: Proslavil se po boku Raye Charlese, jeho hity zpívala i Laura Branigan

Michael Bolton

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. února 2023 15:58

Americký zpěvák Michael Bolton, který se narodil 26. února 1953, začínal v půlce 70. let minulého století jako rocker, s kapelou Blackjack dokonce předskakoval na turné Ozzymu Osbourneovi. Na sólové dráze ale uspěl hlavně s popovým repertoárem a soulovými písničkami, dlouhovlasý zpěvák patřil i ke známým krasavcům a idolům žen všeho věku.

Muzikant s židovskými kořeny, který se původně jmenoval Bolotin, na počátku své profesionální kariéry hrál třeba s budoucím kytaristou skupiny Kiss Brucem Kulickem.

Brzy se uplatnil také jako autor skladeb lehčího žánru, jeho písničky zpívala popová a diskohvězda Laura Braniganová, ale také slavná Cher. V druhé polovině 80. let začal intenzivněji nahrávat a vystupovat i Bolton sám.

Interpret s typickými dlouhými kadeřemi (které ale k překvapení fanoušků v roce 1997 shodil) opanoval svými romantickými melodiemi vysílání rádií po celém světě.

Vystupoval i s mnoha významnými umělci včetně Josého Carrerase, Raye Charlese, B.B. Kinga, Céline Dionové či Plácida Dominga. A přestože Boltonova hudba patří do středního proudu, na kontě má i ceny Grammy.

Témata: Michael Bolton