Šok pro autora hitu I Believe I Can Fly: Z vězení se už nikdy nedostane?!

R. Kelly

Autor: ČTK

31. ledna 2023 18:16

Žalobkyně v Chicagu dnes oznámila, že stahuje obvinění ze sexuálního zneužívání, která byla vznesena proti americkému zpěvákovi R. Kellymu. Stalo se tak poté, co rozsudky u dvou jiných soudů podle všeho zajistí, že někdejší hudební hvězda zůstane ve vězení několik desetiletí.

Prokurátorka Kim Foxxová z Cook County ve státě Illinois své rozhodnutí oznámila den před soudním slyšením, na kterém měly být projednávány obvinění, že R. Kelly sexuálně zneužil čtyři lidi, tři z nich byli nezletilí.

Foxxová připustila, že její rozhodnutí "může být zklamáním" pro ženy, které zpěváka ze zločinů obvinily. "Pan Kelly se nejspíš z vězení nikdy nedostane...myslíme si, že spravedlnosti bylo učiněno za dost," dodala Foxxová.

Newyorská soudkyně poslala loni v červnu Kellyho na 30 let do vězení. Porota ho uznala vinným ve všech bodech v kauze kolem sexuálních trestných činů. Někdejší hvězda hudebního stylu R&B, kterou proslavit hit I Believe I Can Fly, podle prokuratury po dvě desetiletí využívala své slávy k systematickému zneužívání mladých žen a nezletilých, a to jak sexuálnímu, tak psychickému.

Proti rozsudku se odvolal. Ve čtvrtek 23. února by pak měl vynést další verdikt chicagský federální soud. Jen rozsudek z New Yorku přitom znamená, že 56letý muž bude mít nárok na propuštění z vězení, až když mu bude 80 let.

Témata: R. Kelly