To se Hollywoodu nebude líbit! Tom Hanks a Jared Leto se "poperou" o to, kdo je nejhorší!

Toma Hanks 2

Autor: ČTK

23. ledna 2023 19:28

Na americké filmové anticeny, Zlaté maliny, jsou letos nominováni i dva oscaroví herci, šestašedesátiletý Tom Hanks a 51letý Jared Leto.

Hanks byl nominován hned ve třech kategoriích. Může být vyhlášen nejhorším hercem kvůli roli Gepetta v disneyovském filmu Pinocchio i nejhorším hercem ve vedlejší roli za ztvárnění hudebního manažera Toma Parkera v životopisném filmu Elvis.

Hanks rovněž figuruje v kategorii "nejhorší pár na filmovém platně", a to společně se svou latexovou obličejovou maskou a "směšným" přízvukem ve snímku Elvis.

Cenu pro nejhoršího herce si může vysloužit také Leto, a sice za roli upírovitého antihrdiny ve filmu Morbius. Zfilmování komiksové předlohy má dohromady pět nominací, včetně té v hlavní kategorii "nejhorší film". V ní má podle expertů velkou šanci "uspět" i film Blondýnka.

Životopisný film o Marilyn Monroe z produkce společnosti Netflix má svá želízka v ohni hned v osmi kategoriích včetně nejhorší režie a nejhoršího scénáře, za nimiž stojí Andrew Dominik.

Sedm nominací má komedie Good Mourning, jejíž režie se ujali hudebníci Machine Gun Kelly a Mod Sun. Vyhlašování vítězek kategorie nejhorší herečka by se měly obávat mimo jiné Bryce Dallas Howardová (Jurský svět: Nadvláda) a Diane Keatonová (Mack & Rita).

Témata: Tom Hanks Jared Leto