Muž z Apolla 11 Buzz Aldrin se oženil v den svých 93. narozenin!

Aldrin, Buzz 4

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

21. ledna 2023 23:11

Druhý člověk na měsíci, bývalý kosmonaut Buzz Aldrin se v den svých 93. narozenin po čtvrté oženil. Vzal si svou dlouholetou přítelkyni Anku Faurovou (63).

Tuto radostnou událost Aldrin oznámil na svém Twitteru: "V den mých 93. narozenin, vám s potěšením oznamuji, že jsme se s mou dlouholetou láskou, doktorkou Ankou Faurovou vzali. Byli jsme oddáni na malém soukromém obřadu v Los Angeles a jsme nadšení jako teenageři, kteří se schovávají," napsal Aldrin na Twitter a přidal k tweetu dvě fotografie z toho dne. 

Anka Faurová pracovala pro slavnou vědeckou a chemickou společnost Johnson Matthey jako projektová manažerka. Od roku 2019 je zaměstnána ve společnosti svého novopečeného manžela Buzz Aldrin Ventures LLC jako výkonná viceprezidentka.

Aldrin byl ženatý již třikrát. Z prvního manželství s Joan Ann Archerovou, se kterou byl ženatý v letech 1954-1974, má tři děti. Jako kosmonaut se zúčastnil dvou misí, Gemini 12 a Apollo 11. Nejdůležitější je samozřejmě Apollo 11, při které se jako druhý člověk prošel po Měsíci. Stalo se tak 20 minut po jeho kolegovi Neilu Armstrongovi. 

On my 93rd birthday & the day I will also be honored by Living Legends of Aviation I am pleased to announce that my longtime love Dr. Anca Faur & I have tied the knot.We were joined in holy matrimony in a small private ceremony in Los Angeles & are as excited as eloping teenagers pic.twitter.com/VwMP4W30Tn

— Dr. Buzz Aldrin (@TheRealBuzz) January 21, 2023

Témata: Buzz Aldrin