Jenna Ortega je vycházející hvězdou, její kariéra ale začala mnohem dřív: Kde se objevila poprvé?

Jenna Ortega

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

21. ledna 2023 20:30

Americká herečka Jenna Ortega v posledních týdnech zažívá doslova hvězdné momenty její herecké kariéry, a to v jejích pouhých 20 letech. Stalo se tak v listopadu loňského roku, kdy Netlfix uvedl seriál Wednesday, pojednávající o nejstarší dceři Addamsovy rodiny Wednesday, kterou si zahrála právě Jenna Ortega.

Za tu dobu si seriál získal srdce mnoha lidí po celém světě a stal se z něho hit. Nejvíce také zaujal tanec představitelky Wednesday, ze kterého se stal veliký hit a všichni ho začali napodobovat. během pár dnů od premiéry seriálu jí přibylo i několik milionů sledujících na instagramu a stala se celosvětovou superstar.

Její herecká kariéra začala už mnohem dřív. Stalo se tak s pomocí její matky, když jí bylo pouhých 8 let a velmi rychle si vytvořila dobrou pozici v zábavném průmyslu. V televizi se poprvé objevila v roce 2012 v jedné epizodě seriálu Rob. Poté její kariéra nabrala plné obrátky. O rok později si zahrála ve filmu Iron Man 3, což byla její první filmová role. 

Mezi její další úspěšné filmy a seriály, ve kterých se objevila, patří horor Vřískot, Insidious 2, animovaný seriál Jurský Svět: Křídový kemp a také propůjčila svůj hlas jedné z postav v animovaném seriálu Elena z Avaloru od Disneyho. 

Je toho opravdu hodně co Jenna Ortega už za svoji krátkou kariéru stihla. Kvůli herectví nežila tradiční dospívající život jako její vrstevníci a jednou se i přiznala, že jí je líto, když promeškala svá nejlepší léta na střední škole, plesy i maturitu. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Wednesday Netflix (@wednesdaynetflix)

V blízké době se na ni můžeme těšit v novém Vřískotu 6 a Netlfix před pár dny oznámil pokračování seriálu Wednesday druhou sérií. Takže tahle nadaná, mladá herečka svou kariéru teprve rozjíždí, a to ve velkém.

Témata: Jenna Ortega