Strach o Juliana Sandse: Herec z Marhoulova Nabarveného ptáčete je nezvěstný!

Julian Sands

Autor: stars24.cz, ČTK

19. ledna 2023 9:00

Rodina od pátku pohřešuje herce britského původu Juliana Sandse, který se zřejmě ztratil při horské túře na jihu Kalifornie. Informuje o tom dnes agentura Reuters. Úřady zahájily pátrací akci v horách, pozemní týmy ale byly po 24 hodinách odvolány kvůli lavinovému nebezpečí. Pátrání však pokračuje ze vzduchu.

Sandse proslavily role ve filmech Pokoj s vyhlídkou či Démon Warlock, v roce 2019 se objevil ve filmu českého režiséra Václava Marhoula Nabarvené ptáče.

Zmizení herce oznámila jeho manželka v pátek. "Podle mých informací během dne odešel na výstup do hor, a když se nevrátil, tak jeho rodina nahlásila, že ho pohřešuje," uvedla policejní mluvčí Gloria Huertaová. Podle dostupných informací se herec vydal na horskou túru v oblasti Baldy Bowl na jihu Kalifornie, která je mezi lyžaři a milovníky hor velmi populární. Ve čtvrtek tam však místní úřady vydaly varování před špatnými meteorologickými podmínkami.

Úřady ihned spustily pátrací akci, po 24 hodinách ale musely odvolat pozemní týmy kvůli nebezpečí sesuvu lavin, píše server Variety. Pátrací akce pokračuje ze vzduchu, ale zatím neúspěšně.

Sands pochází z Británie, do Spojených států se odstěhoval v 80. letech 20. století kvůli práci v Hollywoodu. Nejvíce ho proslavila hlavní role v romantickém snímku Pokoj s vyhlídkou či role čaroděje ve filmu Démon Warlock. Ve filmu Nabarvené ptáče zahrál roli sedláka Garbose.

Témata: Julian Sands USA