Tohle se nesmí dostat na veřejnost! Princ Harry přiznal, co světu tají!

Meghan Markle a princ Harry 5

Autor: ČTK

15. ledna 2023 12:27

Britský princ Harry tvrdí, že do své nové knihy nenapsal vše, co se stalo mezi ním, jeho bratrem a otcem. Tvrdí totiž, že by mu to nikdy neodpustili. Naznačil však, že by mohl napsat další knihu, materiálů má prý dost.

Britský princ Harry v rozhovoru pro The Daily Telegraph uvedl, že první návrh knihy byl až 800 stran dlouhý. Nakonec ji zkrátil na polovinu, přesto má dost dalšího materiálu. Nemusel by tak skončit pouze u jedné knihy.

To ostatně i sám Harry naznačil. "Mohly to být dvě knihy, řekněme to takhle," uvedl. Přitom knihu s názvem Spare ve skutečnosti ani nenapsal on, ale takzvaný ghostwriter J. R. Moehringer. Jde o spisovatele, který není uveden na obálce knihy, ale napsal text. Původně princ neměl v úmyslu jeho jméno zveřejnit.

A není to to jediné, co Harry nechtěl publikovat. Prozradil také, že jsou věci, které se staly, zejména mezi ním, princem Williamem a do jisté míry i jeho otcem. "Já prostě nechci, aby se o nich svět dozvěděl," řekl.

Domnívá se, že by mu to členové královské rodiny neodpustili. "Ale můžete namítnout, že některé věci, které jsem tam dal, no, že mi je stejně nikdy neodpustí," dodal. To lze ale těžko posoudit.

Buckinghamský palác se totiž ke knize doteď nevyjádřil. Harry přitom například tvrdí, že ho jeho bratr William, který je následníkem trůnu, fyzicky napadl. Stalo se tak v době, kdy se vztah obou bratrů rozpadl kvůli Harryho manželství s herečkou Meghan Markleovou.

V pamětech rovněž hovoří o tom, že vinu za jeden z jeho největších skandálů, kdy si na večírek oblékl nacistickou uniformu, nesou zčásti William a jeho nyní již manželka Kate. Řekli mu prý totiž, ať si oblek vezme, a pak se smáli, když ho v něm viděli.

Název knihy, Spare neboli Náhradník, vychází z toho, že v královských a aristokratických kruzích je první syn dědicem titulů, moci a bohatství, zatímco druhý je náhradník, kdyby se prvorozenému něco stalo.

Princ Harry v autobiografii popisuje, jak ho náhradníkem nazval i jeho otec, nynější král Karel III., když se narodil. "Nádhera! Teď jsi mi dala dědice a náhradníka - moje práce je hotová," řekl údajně Harryho matce, princezně Dianě. Ta zemřela při autonehodě v Paříži v roce 1997, když se snažila ujet bulvárním fotografům. Princ Harry také uvádí, že ho jeho otec ani neobjal, když mu oznamoval úmrtí jeho "maminky".

Král Karel prý také kdysi žertoval o tom, že není Harryho biologickým otcem. Harry uvádí, že tento žert mu přišel "pozoruhodně nevtipný" vzhledem ke zvěstem, že jeho skutečným otcem je James Hewitt.

Po úmrtí princezny Diany se Karel oženil s Camillou Parkerovou Bowlesovou, nynější královnou manželkou, která stála za rozpadem jeho prvního manželství s Dianou. Harry ve svých pamětech uvádí, že společně s Williamem otce prosili, aby si ji nebral, protože se obávali, že bude "zlou macechou".

Harry v knize ale popisuje i své osobní zážitky, například jak přišel o panictví se starší ženou, která s ním "zacházela jako s mladým hřebcem" a po styku ho poplácala po zadku, nebo své zkušenosti s drogami. Prozrazuje, že kokain si poprvé vzal v sedmnácti letech u kamaráda na venkově.

Témata: Princ Harry