Zemřela Elvisova jediná dcera Lisa Marie Presleyová (†54)

Lisa Marie Presleyová 5

Autor: ČTK

13. ledna 2023 5:09 | Aktualizováno: 13. ledna 2023 8:22

Ve věku 54 let dnes zemřela americká zpěvačka Lisa Marie Presleyová, která byla jedinou dcerou rokenrolové legendy Elvise Presleyho. V prohlášení to oznámila její matka Priscilla Presleyová. Americká média krátce předtím informovala, že Lisa Marie Presleyová měla zástavu srdce a byla převezena do nemocnice v Los Angeles.

"S těžkým srdcem se musím podělit o zdrcující zprávu, že nás opustila moje krásná dcera Lisa Marie," uvedla Priscilla Presleyová v prohlášení. "Byla to ta nejvášnivější, nejsilnější a nejvíce milující žena, jakou jsem kdy poznala," dodala a požádala o soukromí. Žádné podrobnosti o příčině smrti nesdělila.

Oznámení o úmrtí přišlo jen několik hodin poté, co americká média informovala, že Lisa Marie Presleyová byla převezena do nemocnice. Podle webu TMZ utrpěla zástavu srdce a záchranáři ji museli resuscitovat. Hospitalizaci své dcery vzápětí potvrdila také Priscilla Presleyová.

Mluvčí hasičů Craig Little dříve uvedl, že záchranáři byli vysláni do domu v Calabasas ve čtvrtek v 10:37 místního času poté, co obdrželi hlášení o ženě se zástavou srdce. Na místo podle Littlea přijeli do šesti minut a následně ženu převezli do nemocnice. Město Calabasas se nachází severozápadně od Los Angeles.

Presleyová se spolu se svou matkou v úterý zúčastnila udílení filmových a televizních cen Zlatý glóbus, kde ocenění za nejlepší mužský výkon v dramatu získal herec Austin Butler za hlavní roli v biografickém snímku Elvis. Butler při přebírání ceny oběma ženám poděkoval.

Lisa Marie Presleyová se narodila v roce 1968 a byla majitelkou memphiského domu Graceland, který byl sídlem jejího otce a později se stal oblíbenou turistickou destinací. Její rodiče se rozvedli, když jí byly čtyři. Její otec Elvis Presley zemřel v roce 1977 ve věku 42 let v Gracelandu na selhání srdce, když jí bylo devět let.

Hudební kariéra Presleyové začala v roce 2003 debutovým albem To Whom It May Concern. Po něm následovalo v roce 2005 album Now What a v roce 2012 Storm and Grace.

Presleyová se vdala čtyřikrát. V roce 1994 si vzala krále popu Michaela Jacksona, pouhých 20 dní po rozvodu se svým prvním mužem, muzikantem Danny Keoughem. S Jacksonem se rozvedla roce 1996. V roce 2002 se provdala za amerického herce Nicholase Cage, který je velkým fanouškem jejího otce. Cage o čtyři měsíce později podal žádost o rozvod. Její čtvrté manželství bylo s jejím kytaristou a hudebním producentem Michaelem Lockwoodem. Rozvedeni byli v roce 2021. Měla čtyři děti, její jediný syn Benjamin Keough v roce 2020 ve věku 27 let spáchal sebevraždu. Její 33letá dcera Riley Keoughová je herečka. S posledním manželem měla dcery dvojčata Harper a Finley, kterým je 14 let.

Krátce po zpěvaččině smrti začaly přicházet kondolence ze všech koutů Spojených států. Exmanžel Presleyové Cage prostřednictvím svého manažera uvedl, že je zdrcen. "Je to zdrcující zpráva. Lisa měla ten nejlepší smích ze všech, které jsem kdy poznal. Rozzářila každou místnost a já mám zlomené srdce," napsal. "Určitou útěchou mi je, že se shledala se svým synem Benjaminem," dodal. Rodina Jacksonových vzdala Presleyové hold na své instagramové stránce.

Témata: Lisa Marie Presleyová úmrtí Elvis Presley