Zemřela zpěvačka Anita Pointerová (†74) ze slavného kvarteta The Pointer Sisters

Anita Pointerová

Autor: ČTK

1. ledna 2023 18:20

Ve věku 74 let zemřela na rakovinu americká zpěvačka Anita Pointerová, jedna ze čtyř sester z uskupení The Pointer Sisters, které se proslavilo v minulém století.

Pointerová zemřela doma v Beverly Hills obklopena rodinou, informoval zpěvaččin mluvčí Roger Neal. "S Anitou se stalo nebe krásnějším místem," uvedla rodina v prohlášení.

Sestry začaly zpívat v raném věku v kostele kalifornském městě Oaklandu, v němž kázal jejich otec. Nejprve zformovaly duo sestry June a Bonnie, k nimž se později přidala Anita, která předtím pracovala jako sekretářka. Později se k The Pointer Sisters na čas přidala Ruth, nyní poslední ze sester, která ještě žije. Bonnie skupinu v roce 1979 opustila a vydala se na sólovou dráhu.

V roce 1973 vydala kapela debutové album, které neslo její jméno a na němž se mísí funk, soul a R&B. Průlomovým hitem alba se stala skladba Yes We Can Can, jež v době rasových nepokojů ve Spojených státech vyzývala k jednotě a toleranci. V roce 1975 uskupení dostalo cenu Grammy za pěvecký výkon v country písni Fairytale. Ocenění zůstává raritou v žánru, kterému dominují bělošští interpreti.

Témata: Anita Pointerová