Bílý dům zaplnily hvězdy: George Clooney se setkal Bidenem, Julií Roberts a Mattem Damonem!

George Clooney 3

Autor: ČTK

7. prosince 2022 20:37

Herec George Clooney, rocková skupina U2, zpěvačky Amy Grantová a Gladys Knightová a skladatelka Tania Leónová převzali v neděli cenu Kennedyho centra ve Washingtonu za přínos americké kultuře.

Na recepci uspořádané v Bílém domě před galavečerem prezident Joe Biden ocenil individuální talent každého z oceněných a uvedl, že ztělesňují ducha země. Na recepci do Bílého domu přišla i řada dalších celebrit, kromě jiných herci Julia Robertsová a Matt Damon, napsala agentura Reuters.

Cenu Kennedyho centra si letos odnesl George Clooney, který v minulosti dostal Oscara jako producent za film Argo a jako herec za vedlejší roli ve snímku Syriana. Vyzdvihován je rovněž pro svou humanitární činnost.

Vyznamenána byla dále irská kapela U2, kterou tvoří frontman Bono, The Edge, Adam Clayton a Larry Mullen Jr. Skupina se může pochlubit 22 cenami Grammy a v roce 2005 byla uvedena do Rokenrolové síně slávy.

I mezi dalšími oceněnými jsou hudebníci - držitelka sedmi cen Grammy Gladys Knightová či písničkářka a popová zpěvačka Amy Grantová, která je majitelkou šesti cen Grammy. Poslední oceněnou je skladatelka a dirigentka kubánského původu Tania Leónová, která loni získala hudební Pulitzerovu cenu.

Témata: George Clooney