Tarja Turunen se vrací do Česka! Bývalá ikona Nightwish přiveze vánoční program!

Tarja Turunen

Autor: ČTK

7. prosince 2022 18:39

Všestranná finská zpěvačka Tarja Turunen připravuje pět předvánočních koncertů v České republice. Bývalá členka populární metalové kapely Nightwish vystoupí v prosinci se svým doprovodem ve Zlíně, Ostravě, Plzni, Olomouci a Praze!

Adventní koncerty zpěvačky mají v tuzemsku letitou tradici. Tarja v letošním roce přijede s programem, který nese název Pokoj Vánoc. Jsou to vánoční písničky v její aranži. Doprovázet ji bude violoncello, klavír a kytara. Je to jeden z nejkrásnějších vánočních koncertů, který fanoušek může vůbec vidět.

Koncerty budou 13. prosince hostit Kongresové centrum ve Zlíně, 14. prosince ostravská aula Gong, 15. prosince Velká synagoga v Plzni, 17. prosince kostel Panny Marie Sněžné v Olomouci a o den později Kongresové centrum v Praze.

Koncert v Olomouci v kostele Panny Marie Sněžné je pravidelně dopředu vyprodán, což platí i v letošním roce. Ale fanoušci nemusejí zoufat, dají se koupit lístky přes síť Ticketportal do Prahy, Ostravy, Zlína a Plzně.

Do povědomí posluchačů se Turunenová zapsala jako interpretka odlišných žánrů, a to metalu a klasické hudby. Díky osobitému projevu se zpěvačka jako členka Nightwish stala jednou z nejpopulárnějších žen v metalové hudbě. V roce 2005 však kapelu po neshodách s jejími členy opustila a vydala se na sólovou dráhu. V České republice, kde koncertuje pravidelně, jí i poté zůstalo mnoho příznivců.

Témata: Tarja Turunen