Kanye West opět šokoval veřejnost. Tentokrát ale zašel příliš daleko

Kanye West

Autor: ČTK

3. prosince 2022 21:40

Americký rapper Ye, dříve známý jako Kanye West, šokoval Ameriku. V rozhovoru s dezinformátorem Alexem Jonesem řekl, že "má rád Adolfa Hitlera" a v jiné části, že "má rád i nacisty".

Ye v poslední době budí kontroverze výroky na sociálních sítích i při rozhovorech. "Každá lidská bytost má něco hodnotného, čím může přispět, především Hitler," řekl také rapper v rozhovoru s konspiračním webem InfoWars, během něhož měl na hlavě černou masku zakrývající celý obličej.

Rapper ale tentokrát na sé chování doplatil. Twitter mu opět dočasně zablokoval účet kvůli tomu, že na něm zveřejnil svastiku spojenou s Davidovou hvězdou, tedy symboly nacismu a judaismu. Rapper naznačil, že půjde o symbol jeho prezidentské kampaně v roce 2024.

Majitel této sociální sítě Elon Musk to potvrdil. Napsal, že "dělal vše, co bylo v jeho silách. Nicméně (Ye) znovu porušil naše pravidlo o podněcování k násilí. Jeho účet bude dočasně zablokován".

K antisemitismu se později na twitteru vyjádřil i americký prezident Biden. "Chtěl bych jen ujasnit několik věcí: Holokaust se stal. Hitler byl démonická postava. A naši političtí představitelé by místo toho, aby mu poskytovali platformu, měli na antisemitismus upozorňovat a odmítat ho všude, kde se skrývá," uvedl Biden. "Mlčení je spoluvina," dodal.

Témata: Kanye West