Co by tomu asi řekla Meghan? Buckinghamský palác opět řeší rasismus!

Vévodkyně Meghan

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. listopadu 2022 18:48

Byla by to zřejmě ještě větší kauza, kdyby v řadách královské rodiny zůstala vévodkyně Meghan. Dvorní dáma musela rezignovat na své povinnosti poté, co se šokujícím způsobem chovala k ženě tmavé pleti.

K incidentu došlo na recepci pořádané královnou manželkou. Ředitelka neziskové organizace Sistah Space Ngozi Fulaniová na twitteru prozradila, že nejmenované dvorní dámě sdělila, že pochází z východního Londýna. Navzdory tomu dál čelila dotazům, z jaké je části Afriky.

Podle The Times šlo o třiaosmdesátiletou Susan Husseyovou, která dříve působila jako dvorní dáma zesnulé královny Alžbety II. a nyní zastávala obdobnou roli i v domácnosti krále Karla III.

Dáma je také kmotrou následníka trůnu, prince Williama. Ten přitom dříve tvrdil, že jeho rodina "rozhodně není rasistická". Buckinghamský palác totiž dříve čelil obvinění z rasismu.

Stalo se tak, když princ Harry a jeho manželka Meghan v rozhovoru uvedli, že jeden nejmenovaný člen královské rodiny se před narozením jejich syna Archieho zeptal, jakou asi bude mít barvu pleti.

Témata: královská rodina (gbr) rasismus Meghan Markle