Rapper Kanye West chce v roce 2024 kandidovat na prezidenta USA!

Kanye West 2

Autor: ČTK

25. listopadu 2022 17:47

Americký rapper Kanye West oznámil, že chce v roce 2024 kandidovat na prezidenta Spojených států a chtěl by republikánského exprezidenta Donalda Trumpa jako viceprezidenta.

S odkazem na rapperovy sociální sítě o tom dnes informuje BBC. Ten v této souvislosti připomněl, že West, který si nyní říká Ye, záměr ucházet se o Bílý dům oznámil navzdory tomu, že jej v poslední době provázejí samé skandály.

Rapper na sociálních sítích sdílel video s logem své kampaně a popiskem Ye24. Tvrdí, že se zeptal Trumpa, zda by s ním kandidoval na viceprezidenta, což se exprezidentovi nezamlouvalo. West kandidoval už v posledních prezidentských volbách v roce 2020, získal pouhých 70.000 hlasů.

Své nejnovější politické ambice umělec oznámil na videu, které bylo zveřejněno poté, co byl začátkem týdne spatřen v Trumpově floridském resortu Mar-a-Lago v doprovodu krajně pravicového komentátora Nicka Fuentese. West na videu nazvaném hlášení z Mar-a-Laga tvrdí, že exprezidenta rozčílilo, když jej požádal, aby kandidoval jako jeho viceprezident. Trump záměr ucházet se znovu o Bílý dům oznámil v polovině listopadu. "Trump na mě u stolu začal křičet a říkal, že prohraju," popsal rapper.

Na začátku října West čelil kritice za to, že si na přehlídku své nejnovější kolekce na pařížském týdnu módy vzal tričko s nápisem White Lives Matter (Na bělošských životech záleží), což je fráze užívaná bělošskými nacionalisty od roku 2015 v reakci na hnutí Black Lives Matter (Na černošských životech záleží). Později rapper prohlásil, že jeho kritici jsou placeni tajným spolkem Židů. Vzhledem k tomu, že pokračoval v antisemitských komentářích na internetu a v televizních rozhovorech, rozvázaly s umělcem spolupráci módní značky The Gap, Adidas a Balenciaga i jeho agentura Creative Artists Agency. Rapper později prohlásil, že za jediný den přišel o dvě miliardy dolarů.

Když West v roce 2020 kandidoval na prezidenta, uspořádal pouze jeden mítink, na kterém se při diskusi o potratech rozplakal. Také zaplatil dvě televizní reklamy, uvedla BBC. Nakonec byl jako kandidát pouze ve 12 z 50 amerických států.

Témata: Kanye West