Kauza nekončí! V případu Aleca Baldwina a smrti kameramanky padla další žaloba!

Alec Baldwin 3

Autor: ČTK

19. listopadu 2022 21:43

Americký herec Alec Baldwin podal žalobu na zbrojířku a další tři členy štábu v souvislosti se smrtí kameramanky Halyny Hutchinsové. Tu Baldwin zastřelil loni v říjnu při natáčení westernu Rust v Novém Mexiku.

V žalobě podané u vrchního soudu v Los Angeles herec viní některé členy štábu z nedbalosti. Reaguje přitom na předchozí žalobu, kterou na Baldwina a další kolegy podala jiná členka štábu. V Baldwinově žalobě jsou jmenováni zbrojířka Hannah Gutierrez-Reedová, asistent režie Dave Halls, dodavatel rekvizit Seth Kenney a rekvizitářka Sarah Zachryová.

Všichni čtyři byli spolu s Baldwinem jmenováni v žalobě, kterou dříve podala skriptka Mamie Mitchellová. Ta podle AP stála při incidentu za Hutchinsovou.

Baldwinova křížová žaloba tvrdí, že došlo k nedbalosti, a požaduje náhradu škody. Žaloba uvádí, že tragédie se stala, protože zbraň byla nabita ostrými náboji, což zbrojířka nezkontrolovala, asistent režie řekl, že zbraň je bezpečná a podal ji Baldwinovi a rekvizitářka nenahlásila, že se zbrojířka mimo plac chovala bezohledně a představovala bezpečnostní riziko pro své okolí.

Témata: Alec Baldwin