Kevin Spacey z toho ještě není venku. Má na krku další soudy!

Kevin Spacey 3

Autor: ČTK

19. listopadu 2022 17:19

Americký herec Kevin Spacey čelí v Británii dalším sedmi obviněním ze sexuálního napadení jednoho muže v letech 2001 až 2004.

Rozšíření předchozích obvinění dnes oznámila britská prokuratura, která tak rozhodla na základě policejního vyšetřování dříve vznesených obvinění. Celkem tak hollywoodský herec v Británii čelí již dvanácti obviněním.

V jednom z případů byl Spacey obviněn z donucení osoby k pohlavnímu styku, ostatní obvinění se týkají sexuálního napadení. Obvinění souvisejí s incidenty v mezi lety 2001 až 2004. Prokuratura upozornila, že se v žádném případě nejedná o rozsudek a 63letý herec má právo na presumpci neviny.

Na konci května byl Spacey v Británii obviněn ze sexuálního obtěžování tří mužů v letech 2004 až 2013, kdy šéfoval londýnskému divadlu Old Vic. Dvojnásobný držitel Oscara v červenci u soudu v Londýně obvinění popřel. Soudce tehdy stanovil, že proces bude zahájen 6. června 2023 a potrvá tři až čtyři týdny. Pravděpodobně se bude konat u trestního soudu Old Bailey, kde se odehrávají nejsledovanější trestní procesy v Británii. Šestnáctého prosince ho pak čeká soudní slyšení týkající se nových obvinění.

Spacey, který žije v Londýně i ve Spojených státech, byl propuštěn na kauci a bylo mu umožněno vrátit se po červnovém předběžném slyšení do Spojených států.

Spaceyho kariéra se prudce zastavila v roce 2017, kdy ho zhruba 20 mužů obvinilo ze sexuálního obtěžování a napadení. Stalo se tak během kampaně MeToo zaměřené proti sexuálnímu obtěžování. Herec, který získal Oscara za role ve filmech Americká krása či Obvyklí podezřelí, kvůli skandálu přišel i o hlavní roli v seriálu Dům z karet.

Témata: Kevin Spacey