Jim Carrey dostal stopku! Už nesmí do Ruska!

Jim Carrey

Autor: ČTK

14. listopadu 2022 19:35

Populární herec a komik Jim Carrey se do Ruska už nepodívá. Kreml zanesl jména stovky kanadských občanů na svou černou listinu a on se ocitl mezi nimi. Zákaz dostala i spisovatelka Margaret Atwoodová.

"V odpovědi na pokračující praxi režimu premiéra Justina Trudeaua přijímat sankce proti vedení Ruska, politikům, zákonodárcům, podnikatelům, expertům, novinářům, umělcům a také proti všem, které kanadské rusofobní úřady pokládají za nepohodlné, se na základě vzájemnosti zakazuje stovce občanů Kanady vstup do země," uvedlo podle médií ruské ministerstvo zahraničí.

Ruské ministerstvo zahraničí důvody sankcí proti herci nezmínilo, ale Jim Carrey patřil k prvním hollywoodským celebritám, které vystoupily na podporu Ukrajiny a proti ruské agresi, upozornila ruská redakce BBC a připomněla hercovo prohlášení z konce února, že mu rve srdce, když vidí, jak nevinní lidé, zvláště děti, jsou "ohroženy další velkým idiotem v dějinách".

Herec Carrey, označovaný za komika s gumovým obličejem, dokázal uspět i v rolích odlišného charakteru, například ve filmu Truman Show či v titulní roli filmu Muž na Měsíci režiséra Miloše Formana. Spisovatelka Atwoodová je autorkou slavného antiutopického románu Příběh služebnice.

Témata: Jim Carrey