Kanye West přichází o pověst i peníze: Zablokované účty a miliarda v tahu!

Kanye West

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. října 2022 12:02

O účty na sociálních sítích a především o peníze, konkrétně o více než miliardu dolarů, přišel během pouhých pár týdnů rapper Kanye West. Stačilo k tomu to, aby se přestal ovládat na internetu.

Při zatím posledním incidentu byl West podle BBC vyveden z losangeleské budovy výrobce bot Skechers. Víc ho ale zřejmě mrzí krok jiného velkého hráče na trhu s obuví. Firma Adidas s kontroverzním rapperem ukončila spolupráci s tím, že nehodlá tolerovat antisemitismus a nenávistné výroky.

Nejde o jedinou firmu, která se tak zachovala. S Kanyem nechtějí mít nic společného ani společnosti JP Morgan a Balenciaga. Hudebník tak podle dostupných informací přišel o místo na žebříčku miliardářů časopisu Forbes, když se jeho jmění rázem propadlo z 1,5 miliardy na pouhých 400 milionů dolarů.

Problémy se s Westem táhnou od září, kdy si oblékl triko s nápisem "White Lives Matter" (Na bílých životech záleží). Ještě větší potíže pak přišly kvůli jeho chování na sociální síti Twitter.

West nejprve zveřejnil antisemitské výroky, které vedly k zablokování jeho účtu na Twitteru. On ale zákaz na krátkou chvíli obešel a napsal další výroky namířené proti Židům, což vedlo k dalšímu zablokování.

Témata: Kanye West