Zaz vystoupí v Česku už dnes! Na co se můžeme těšit?

ZAZ si novým albem Recto Verso podmanila publikum i kritiku

Autor: ČTK

25. října 2022 16:37

V pražském centru O2 universum dnes vystoupí francouzská zpěvačka Zaz. Hudebním fanouškům představí své páté album nazvané Isa, které vydala loni na podzim. Po vydání jejích prvních čtyř alb následovala tři světová turné a poté si Zaz na čas dala pauzu. Její aktuální turné má název Organique Tour.

Na novém albu Zaz spolupracovala s nizozemským producentem s uměleckým jménem Reyn. Vedle nové skladby Imagine by na koncertu měly zazní starší hity jako Je veux, On ira, Éblouie par la nuit nebo Que vendra. Současné světové turné je také další příležitostí poznat a setkat se s nevládními organizacemi, s nimiž Zaz spolupracuje prostřednictvím svého projektu Zazimut.

Isabelle Geffoyová, jak zní skutečné jméno Zaz, se proslavila v roce 2010 ihned po vydání debutového eponymního alba, které ocenili nejen posluchači, ale i hudební kritici. Desky s hitem Je veux (Chci) se prodalo přes dva miliony kusů. Následující dvě alba Zaz Recto verso a Paris se velmi rychle dostala na špičku hitparád a stala se nejprodávanějšími také v Česku.

Čtvrté studiové album nazvané Effet Miroir představila v roce 2019 na svém koncertě ve vyprodaném Foru Karlín. Několik tisíc fanoušků tehdy ocenilo na jejím prvním samostatném koncertě v Česku její bezprostřednost i střídání výrazových poloh. Úvod koncertu byl ve znamení popu, poté nabídla jazzový žánr a závěr vystoupení gradoval v šansonovém duchu.

Témata: ZAZ (zpěvačka)