Svět filmu v slzách. Při autonehodě zemřel slavný herec Leslie Jordan (†67)!

Leslie Jordan

Autor: ČTK

25. října 2022 9:26

Americký herec a komik Leslie Jordan, známý ze seriálů Will a Grace či American Horror Story, zemřel při autonehodě na cestě do práce v Hollywoodu. Bylo mu 67 let.

"Svět je dnes bez lásky a světla Leslieho Jordana rozhodně mnohem temnější. Nejenže měl obrovský talent a byla radost s ním pracovat, ale poskytl národu emocionální útočiště v jednom z jeho nejtěžších období," uvedl v prohlášení Jordanův zástupce. Herec byl v době koronavirové uzávěry velmi aktivní na sociálních sítích, čímž oslovil i mladší generaci. Pravidelně sdílel videa, ve kterých komentoval popovou hudbu, hovořil o životě či tančil. Na instagramu tím získal kolem 5,8 milionu sledujících.

Policie listu LA Times sdělila, že Jordan v pondělí ráno naboural do budovy a byl na místě mrtev. Zda zemřel při nárazu, nebo havárii předcházela zdravotní indispozice, nebylo podle policie bezprostředně jasné.

Jordan se narodil ve městě Chattanooga v Tennessee v roce 1955 a ve 12 letech se v tomto hluboce konzervativním americkém státě přiznal své matce k homosexualitě. "Řekl jsem matce, že si myslím, že se něco děje. Slovo 'gay' jsem ani neznal," řekl loni časopisu People. "Nevytáhla bibli, což jsem si myslel, že udělá," poznamenal. Řekla: "Jen se opravdu bojím, že když si vybereš tuhle cestu, budeš zesměšňován," dodal s tím, že po něm matka chtěla, aby svůj život držel v soukromí, ale že se touto radou neřídil.

Po dokončení studia na univerzitě v Tennessee se v roce 1982 přestěhoval do Los Angeles, kde vystřídal řadu rolí, než získal průlomovou roli v seriálu Murphy Brown. Byl známý svým malým vzrůstem - měřil pouhého 1,5 metru - a často hrál excentrické postavy. Jeho sláva vzrostla, když účinkoval v americkém sitcomu Will a Grace v roli Beverleyho Leslieho, za kterou v roce 2006 získal cenu Primetime Emmy udělovanou televizním seriálům vysílaným v USA v hlavním vysílacím čase.

Témata: Leslie Jordan