Freddie Mercury na nahrávce "ožil": Věnoval by se dnes vůbec hudbě?

Freddie Mercury v klipu These Are The Days Of Our Lives.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. října 2022 9:20

Freddie Mercury v tomto týdnu vlastně ožil, i když je přes 30 let po smrti. Queen totiž vydali dosud nezveřejněnou skladbu s jeho hlasem. Otázkou přitom je, zdali by se fenomenální zpěvák vůbec věnoval hudbě, pokud by byl ještě naživu?

Mercurymu by dnes bylo 76 let, narozeniny by oslavil počátkem září. Dva ze tří jeho někdejších kolegů pod hlavičkou Queen stále vystupují.

"Vím jistě, že kdyby byl náš drahý bratr Freddie stále s námi, tak by – stejně jako my – nadále koncertoval, byl daleko od domova a hnal se za uznáním publika," napsal kytarista Brian May před časem na sociální síti.

Samotný Mercury přitom o vidině důchodu nechtěl svého času ani slyšet. "Žil jsem naplno, a pokud zítra umřu, bude mi to fuk. Dal jsem do toho všechno, co jsem měl. Netoužím po tom, abych žil do sedmdesáti. Byla by to strašná nuda," nechal se slyšet legendární zpěvák.

Kytarista May měl přesto částečně pravdu, Freddie si život bez hudby neuměl představit. "Nemůžu odejít do důchodu. Co bych dělal? Miluji být součástí Queen. Hudbu ani neberu jako práci, není nic, co bych dělal radši. Je to velká zábava. Co víc si přát? Jsem jenom hudební prostitut, drahoušci," tvrdil o sobě.

Témata: Freddie Mercury skupina Queen